Glöggranité med kanderade citrusskal
06 okt, 2023
AvAnna Wendt
Glöggranité är kort och gott fryst glögg som du serverar med kanderade citrusskal för en läckert julig dessert!
Annons
Glöggranité med kanderade citrusskal
Servera glöggen i ny, fryst form!
4–6 portioner
Annons
Du behöver:
1 flaska rödvinsglögg
Kanderade apelsinskal:
2 grapefrukt eller 3 apelsiner
3 dl strösocker
1 ½ dl vatten
Gör så här:
- Glöggranité: Häll glöggen i en låg och vid form och låt stå i frysen i minst 4 timmar.
- Kanderade citrusskal: Skär bort skalet ifrån citrusfrukterna (undvik det vita) och skär sedan i 3–4 mm tjocka remsor. Lägg remsorna i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och häll bort kokvattnet. Upprepa 2 gånger. Koka upp socker och vatten till en simmig lag, lägg i citrusstrimlorna och låt sjuda tills skalen blivit lite genomskinliga, i ca 20–30 minuter. Sila bort sockerlagen och sprid ut strimlorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt torka i någon timme. Strö över sockret och blanda runt så att skalbitarna blir helt täckta av sockret.
- Till servering: Skrapa med en sked från den frysta rödvinsglöggen och skeda upp i vackra glas. Garnera med kanderat citronskal, servera direkt.
Foto: Lisa Björner
Annons