Glutenfri bakdag med Risenta och nobelkonditorn Daniel Roos
Igår stod det bakning på schemat när Risenta bjöd in till en heldag med glutenfri bakning i fokus. Vi fick bland annat baka nyttiga chokladbars tillsammans med nobelkonditorn Daniel Roos på K-Märkt i Stockholm.
ELLE mat & vins härliga bloggare Maria Paulsson som står bakom bloggen Supermamafood jobbar som PR-ansvarig för Risenta till vardags och bjöd på glutenfria smarriga semlor dagen till ära.
Vi blev bjuden på en smakrik smootie fullproppad med jordgubbe, melon och hallon, toppade med chaifrön. Fick helt klart en försmak på den efterlängtade sommaren.
Konditorn Daniel Roos stod bland annat bakom desserten på Nobelfesten i år.
Vi finhackade hasselnötter, pumpakärnor, solroskärnor, chaifrön och aprikoser som vi sedan blandade samman med smält mörk choklad. Efter en stund i frysen plockade vi ut våra färdiga chokladbars.
Vill du baka Daniels supersnabba, enkla och goda chokladbars så kommer receptet här:
Ingredienser: 50 g hasselnötter, 50 g torkade aprikoser, 50 g solroskärnor, 50 g pumpakärnor, 25 g chaifrön, 250 g mörk choklad. En nypa havssalt.
Gör så här:
Finhacka samtliga ingredienser och blanda samman i en bunke.
Värm chokladen i micro eller över ett vattenbad och blanda sedan ner i nöt- och fröblandningen.
Klicka ut i form eller på bakplåtspapper.
Kolla in Marias blogg och få dagliga tips på riktig Supermamafood!