Glutenfri saffranskladdkaka med grädde och lingon
10 dec, 2018
AvMalin Ny
Supergod och saftig saffranskladdkaka. Denna variant utan gluten är minst lika god som originalet. Servera med grädde och lingon.
Annons
God kladdkaka med smak av saffran – perfekt att servera inför julen!
Du behöver:
1 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
0,5 – 1 dl rårörssocker
100 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
2 msk vaniljsocker
3 msk sirap
1 påse saffran
lite salt
kokosflingor och smör till formen
Till servering:
grädde och lingon
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält samman smör och choklad. Rör ned ägg och sirap och blanda sedan samman chokladsmeten med de torra ingredienserna. Smöra formen och strö i kokos, mycket godare än ströbröd.
Häll upp smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter. Innan serveringen, låt kladdkakan stå i kylen 1-2 timmar. Servera sedan med grädde och lingon.
Foto och recept: Ellen Mörk
Annons