Glutenfria lussebullar sötade med stevia
Du behöver:
1 paket Semper glutenfri mjölmix
1 paket jäst
2 paket saffran (1 g)
2 dl stevia
5 dl lättmjölk
1/2 dl laktosfri vispgrädde
200 g smör (osaltat)
2 ägg
Gör så här:
Smält smör ihop med saffran i en kastrull. När smöret är smält tar du bort kastrullen från platta och tillsätter mjölk och grädde.
När mjölkblandningen är fingervarm häller du över allt i en bunke. Vispa ut jästen.
Vispa ner ägg och stevia.
Arbeta gradvis in mjölmixen.
Lägg en bakduk över degen och låt jäsa i en timme.
Knåda därefter degen på ett mjölat bakbord och dela degen i fyra delar.
Dela varje fjärdedel i sex delar.
Forma varje degklump till en lussebulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i en timme.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Efter jäsning vispar du upp ett ägg, penslar lussebullarna och garnerar med russin.
Grädda i 8 minuter i ugnen.
Receptet är framtaget av Julia Westergren som också har publicerat receptet i sin blogg.