Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glutenfritt bananbröd

18 jan, 2018
AvRedaktionen
Glutenfritt bananbröd från Pom & Flora.
Banankaka är perfekt att göra på övermogna bananer. Här är ett saftigt och glutenfritt recept från Pom & Floras nya kokbok "Frukost hela dagen".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Glutenfritt bananbröd från Pom & Flora.
Glutenfritt bananbröd från Pom & Flora.

”I australiska recept används ofta grekisk yoghurt som bas när man bakar sött bröd. Det här receptet är från början en citronkaka som vi gjort om; vi behöll citronen och la till mosad banan och bytte ut bovetemjölet mot kokosmjöl. Citron och kokos är en bra kombination.”

1 limpa

Du behöver:

3 ägg

420 g naturell yoghurt, 10%

1 1⁄4 dl olivolja

130 g strösocker

1⁄2 vaniljstång, fröna

1 citron, finrivet skal

4 bananer, mosade

120 g kokosmjöl

180 g mandelmjöl

3 tsk bakpulver

Annons

2 msk chiafrön

1 hel banan

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Blanda ägg, yoghurt, olivolja, socker, vanilj och citronskal i en bunke. Mosa 3 bananer och blanda med kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön, blanda väl. Smörj en limpform och häll i smeten. Dela den sista bananen på längden och lägg den på smeten. Baka mitt i ugnen cirka 55 minuter. Testa med en sticka i mitten av kakan att den är färdigbakad innan du tar ut den.

Från ”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

"Frukost hela dagen" (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.
”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons