Gnocchi med salviasmör och valnötter
24 feb, 2020
AvRedaktionen
Bjud på gnocchi! Denna gnocchi med brynt salviasmör är riktigt god. Toppa med hackade, rostade valnötter och finriven parmesan för bästa resultat.
Annons
4-6 portioner
Gnocchi:
850 g mjölig potatis
2 ägg
Ca 4 dl vetemjöl
Salt och nymalen svartpeppar
50 g smör
Salviasmör:
80 g osaltat smör
16 salviablad
Till servering:
80 g rostade, grovhackade valnötter
Finriven parmesan
Gör så här:
- Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten tills de är genomkokta, men utan att de faller isär, 15–25 minuter.
- Slå av vattnet och låt ånga av.
- Pressa potatisarna i en potatispress ner i en stor skål.
- Lägg i ägg, vetemjöl, salt och peppar i potatisen.
- Knåda degen hastigt till en smidig deg.
- Dela degen i 4 lika stora delar och rulla till långa remsor. Skär små bitar.
- Koka upp vatten med rikligt med salt och koka gnocchin.
- När de flyter upp till ytan är de klara.
- Smält smöret i en liten kastrull på hög värme.
- Värm tills det skummar och får nötbrun färg, ca 2–3 minuter.
- Tillsätt salviablad, virvla runt kastrullen och ta från värmen.
- Håll smöret varmt.
- Om du vill kan du steka gnocchin i smör för lite yta, eller så behåller du dem som de är.
- Vänd sedan gnocchin i salviasmör och fördela på tallrikar.
- Toppa med hackade, rostade valnötter och finriven parmesan och servera genast.
Av: Lisa Featherby
Foto: William Meppem/So Photo Agency
LÄS MER:
Annons