Gnudi med svamp och nötter
4 personer
Gnudi:
250 g ricotta
100 g parmesan, riven
1 ägg
1 äggula
2 1/2 dl vetemjöl
salt
Svampfräs:
400 g blandad svamp
50 g smör
färsk timjan
100 g hasselnötter, gärna färska
salt
nymald svartpeppar
2 msk hackad slätbladig persilja
hyvlad parmesan
Gör så här:
Rör ihop ricotta, parmesan, ägg, äggula och 2/3 av vetemjölet. Krydda med salt. Knåda ihop en liten kula och testa: den ska vara elastisk och fast. Om det behövs, tillsätt mer vetemjöl. Dela degen och rulla den till två långa korvar på cirka 11/2 cm i diameter. Skär i bitar, ca 2 cm långa, och ge dem ett lätt tryck med en gaffel så att de plattar till sig något. Lägg dem i en mjölad bunke.
Ansa och skär svampen i bitar och fräs den i smör tillsammans med timjan och nötter. Krydda. Koka gnudin i lättsaltat vatten i 2–3 minuter och låt rinna av. Vänd försiktigt ner gnudin i svampen och toppa med persilja och parmesan. Servera genast medan det är varmt.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft