Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gnudi med svamp och nötter

19 nov, 2018
AvRedaktionen
Gnudi påminner om gnocchi, men i stället för kokt potatis används smakrik ost. Supergott! Servera med svampfräs med hasselnötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gnudi med svamp och nötter.
Gnudi med svamp och nötter.

4 personer

Gnudi:

250 g ricotta

100 g parmesan, riven

1 ägg

1 äggula

2 1/2 dl vetemjöl

salt

Svampfräs:

400 g blandad svamp

50 g smör

färsk timjan

100 g hasselnötter, gärna färska

salt

nymald svartpeppar

2 msk hackad slätbladig persilja

hyvlad parmesan

Gör så här:

Rör ihop ricotta, parmesan, ägg, äggula och 2/3 av vetemjölet. Krydda med salt. Knåda ihop en liten kula och testa: den ska vara elastisk och fast. Om det behövs, tillsätt mer vetemjöl. Dela degen och rulla den till två långa korvar på cirka 11/2 cm i diameter. Skär i bitar, ca 2 cm långa, och ge dem ett lätt tryck med en gaffel så att de plattar till sig något. Lägg dem i en mjölad bunke.

Ansa och skär svampen i bitar och fräs den i smör tillsammans med timjan och nötter. Krydda. Koka gnudin i lättsaltat vatten i 2–3 minuter och låt rinna av. Vänd försiktigt ner gnudin i svampen och toppa med persilja och parmesan. Servera genast medan det är varmt.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons