Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Goda minipajer med räkröra

02 apr, 2020
AvRedaktionen
Minipajer med 
räkröra
De här minipajerna med räkröra är spröda favoriter med en krämig fyllning. Perfekt förrätt eller plockmat till festen. Toppa med ärtskott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 stycken

Du behöver:

500 g upptinade räkor med skal

6 vita sparrisar

Smör, till stekning

500 g gröna ärter

4 ägg

1 handfull grön sparris

8 färdiga små pajformar

Örtsås:

3 msk majonnäs

2 dl crème fraiche

1 msk wasabi

1 litet knippe gräslök, finhackad

1 litet knippe färsk körvel, finhackad

1 knippe dill, finhackad

Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

Ärtskott

Gör så här:

Skala räkorna.

1. Skala sparrisarna, stek dem mjuka i smör i en stekpanna.

2. Koka upp vatten och förväll de gröna ärterna. Sila av.

3. Hårdkoka äggen.

4. Bryt av den nedre träiga delen av sparrisarna.

5. Låt de gröna sparrisarna koka med äggen de sista 3 minuterna. Häll av vattnet.

6. Skala äggen och mosa med gaffel.

7. Blanda äggen med räkorna.

8. Rör ner ärter, purjo och sparris skurna i lite kortare bitar.

9. Rör ihop majonnäs med crème fraiche och wasabi.

10. Rör ner de hackade örterna i såsen. Smaka av med salt och peppar.

11. Värm ugnen till 180°.

12. Värm tarteletterna i ugnen i 5–6 minuter.

13. Låt svalna något och fördela sedan räkröran i dem, toppa med lite örtsås och garnera med ärtskott.

Minipajer med räkröra
Minipajer med räkröra.

Av: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Minipajer med krabba och rom

Snittar med ägg, räkor och lax

Linguine med chorizo och räkor

Annons