Goda minipajer med räkröra
8 stycken
Du behöver:
500 g upptinade räkor med skal
6 vita sparrisar
Smör, till stekning
500 g gröna ärter
4 ägg
1 handfull grön sparris
8 färdiga små pajformar
Örtsås:
3 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
1 msk wasabi
1 litet knippe gräslök, finhackad
1 litet knippe färsk körvel, finhackad
1 knippe dill, finhackad
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Ärtskott
Gör så här:
Skala räkorna.
1. Skala sparrisarna, stek dem mjuka i smör i en stekpanna.
2. Koka upp vatten och förväll de gröna ärterna. Sila av.
3. Hårdkoka äggen.
4. Bryt av den nedre träiga delen av sparrisarna.
5. Låt de gröna sparrisarna koka med äggen de sista 3 minuterna. Häll av vattnet.
6. Skala äggen och mosa med gaffel.
7. Blanda äggen med räkorna.
8. Rör ner ärter, purjo och sparris skurna i lite kortare bitar.
9. Rör ihop majonnäs med crème fraiche och wasabi.
10. Rör ner de hackade örterna i såsen. Smaka av med salt och peppar.
11. Värm ugnen till 180°.
12. Värm tarteletterna i ugnen i 5–6 minuter.
13. Låt svalna något och fördela sedan räkröran i dem, toppa med lite örtsås och garnera med ärtskott.
Av: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: