3 riktigt goda rätter med ägg
Ägg är något de flesta av oss har hemma året runt och vi använder det till allt. Här har vi samlat våra tre favoritrecept som tar ägget till en ny nivå.
Våga dig på att pochera ägg som du kan äta med sparris och du kommer inte behöva lägga dyra slantar på brunch längre. Eller varför inte maxa den vanliga omeletten med paprika, rökt lax och lite chili för extra sting? Är det så att du vill imponera med en lyxig förrätt så rekommenderar vi biff tartar med confiterad äggula. Tre rätter med ägg-stra allt, helt enkelt!
Föredrar du ett klassiskt kokt ägg så har vi samlat de bästa tipsen för att lyckas!
Tips för det perfekta kokta ägget
Att koka ägg är en konst i sig, främst eftersom äggen är olika stora. Men här är några tips som underlättar på vägen:
Koka dem rumstempererade, och inte direkt från kylskåpet, då minskar risken att de spricker.
Tänk på att koktiden varierar beroende på storleken på äggen, som ligger på 53-63 gram.
Kyl ner äggen direkt efter kokningen. Då avstannar kokningen, annars koagulerar ägget fortfarande något. De blir dessutom enklare att skala.
POCHERAT ÄGG MED SPARRIS
Enkelt och läckert till frukost, brunch eller lunch.
Till recept>>
BIFF TARTAR MED CONFITERAD ÄGGULA
Extra lyxigt med bakade äggulor.
Till recept>>
OMELETT MED PAPRIKA, CHILI OCH RÖKT LAX
Lunchfavorit som piffas upp med rökt lax och litet sting av chili.
Till recept>>
LÄS MER:
8 smaskiga och roliga sätt att servera ägg på