Catarina Königs chokladägg av kladdkaka & Non Stop
8-10 st
Du behöver:
1 liten kladdkaka
400-600 g Marabou mjölkchoklad, smält
Topping/dekoration:
Non Stop
Strössel, valfritt
Vit choklad, smält
Gör så här:
1. Smält mjölkchokladen i mikron.
2. Skär kladdkakan i lagom stora tårtbitar och forma till ägg.
3. När äggen är formade, lägg in dem i frysen 10-15 min innan de doppas i chokladen (då stelnar chokladen fortare).
4. Ta ut äggen. Lägg på ett galler precis som i filmen med en tallrik eller bakplåtspapper under.
5. Täck äggen med den smälta mjölkchokladen, låt överflödig choklad rinna ner på tallriken/pappret.
6. Passa nu på att dekorera äggen med önskad topping. Varför inte med en massa Non Stop i olika färger för en härlig påskkänsla.
7. En annan topping jag verkligen tycker är fin är att man ringlar vit choklad över ägget. Smält då den vita chokladen, även den i mikron försiktigt.
8. Fyll upp i en liten spritspåse, klipp bort spetsen från påsen och ringla chokladen över i önskat mönster.
9. Lek med toppings & färger, det är kul!
10. Sätt in äggen i frysen igen och låt chokladen stelna helt!
Njut av påsken och lycka till med bakningen!