Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Catarina Königs chokladägg av kladdkaka & Non Stop

21 mar, 2018
AvMarie Blomgren
Catarina Königs chokladägg av kladdkaka & Non Stop.
Kladdkaka, Marabou mjölkchoklad och Non Stop – alla goda ting är tre! Se vår bloggare Catarina König göra ljuvliga chokladpåskägg som är både goda och roliga att pyssla ihop.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8-10 st

Du behöver:

1 liten kladdkaka

400-600 g Marabou mjölkchoklad, smält

Topping/dekoration:

Non Stop

Strössel, valfritt

Vit choklad, smält

 Gör så här:

1. Smält mjölkchokladen i mikron.

2. Skär kladdkakan i lagom stora tårtbitar och forma till ägg.

3. När äggen är formade, lägg in dem i frysen 10-15 min innan de doppas i chokladen (då stelnar chokladen fortare).

4. Ta ut äggen. Lägg på ett galler precis som i filmen med en tallrik eller bakplåtspapper under.

5. Täck äggen med den smälta mjölkchokladen, låt överflödig choklad rinna ner på tallriken/pappret.

6. Passa nu på att dekorera äggen med önskad topping. Varför inte med en massa Non Stop i olika färger för en härlig påskkänsla.

7. En annan topping jag verkligen tycker är fin är att man ringlar vit choklad över ägget. Smält då den vita chokladen, även den i mikron försiktigt.

8. Fyll upp i en liten spritspåse, klipp bort spetsen från påsen och ringla chokladen över i önskat mönster.

Annons

9. Lek med toppings & färger, det är kul!

10. Sätt in äggen i frysen igen och låt chokladen stelna helt!

Njut av påsken och lycka till med bakningen!

Catarina Königs chokladägg av kladdkaka & Non Stop.
Catarina Königs chokladägg av kladdkaka & Non Stop.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons