Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gör din egen havremjölk – enkelt grundrecept

09 okt, 2016
Hemmagjord havremjölk.
Havremjölk är både gott och nyttigt. Med bara tre ingredienser kan du enkelt göra havremjölk hemma i köket. Allt du behöver är havregryn, vatten och en nypa salt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Havremjölk är ett populärt alternativ till traditionell komjölk och marknaden erbjuder många bra sorter – men varför inte testa att göra din egen?

Grundrecept för havremjölk

Cirka 1 liter färdig dryck

Ingredienser:

4,5 dl havregryn

1,5 l vatten

1 nypa havssalt

Du behöver:

Silduk eller nötmjölkspåse

Blender

Tratt

Skål

Glasflaska till den färdiga mjölken

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser väl.

2. Sila den lätt skummig vätskan genom silduk eller nötmjölkspåse över en skål. Se till att krama ur så mycket vätska som möjligt.

3. Sätt tratten i glasflaskan och häll i din färdiga havremjölk. Förvara i kylskåpet. Färdig havremjölk håller cirka tre dagar.

Tips!

  • Du kan smaksätta din havremjölk med lite kokos, kanel, vaniljpulver eller söta den med agavesirap.
  • Havremassan som blir över kan användas till brödbak, i smoothien eller som ströbröd.

Testa också: Hemmagjord mandelmjölk

Hemmagjord mandelmjölk.
Hemmagjord mandelmjölk. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons