Gör din egen havremjölk – enkelt grundrecept
09 okt, 2016
Havremjölk är både gott och nyttigt. Med bara tre ingredienser kan du enkelt göra havremjölk hemma i köket. Allt du behöver är havregryn, vatten och en nypa salt.
Annons
Havremjölk är ett populärt alternativ till traditionell komjölk och marknaden erbjuder många bra sorter – men varför inte testa att göra din egen?
Grundrecept för havremjölk
Cirka 1 liter färdig dryck
Ingredienser:
4,5 dl havregryn
1,5 l vatten
1 nypa havssalt
Du behöver:
Silduk eller nötmjölkspåse
Blender
Tratt
Skål
Glasflaska till den färdiga mjölken
Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser väl.
2. Sila den lätt skummig vätskan genom silduk eller nötmjölkspåse över en skål. Se till att krama ur så mycket vätska som möjligt.
3. Sätt tratten i glasflaskan och häll i din färdiga havremjölk. Förvara i kylskåpet. Färdig havremjölk håller cirka tre dagar.
Tips!
- Du kan smaksätta din havremjölk med lite kokos, kanel, vaniljpulver eller söta den med agavesirap.
- Havremassan som blir över kan användas till brödbak, i smoothien eller som ströbröd.
Testa också: Hemmagjord mandelmjölk
Annons