Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gott med aubergine

26 mar, 2014
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
aubergine


Skalet på en aubergine ska vara stramt och glansigt, konsistensen fast. Förr hade äggplantan, som den också heter, en liten bitterhet som man minskade genom att låta skivorna dra i salt, men den bitterheten har numera förädlats bort. Däremot gör salt att skivorna suger åt sig mindre fett vid stekning. Aubergine kan förvaras i rumstemperatur men håller längre, uppemot 14 dagar, i kylens grönsakslåda. Gärna i plastpåse, som skyddar mot uttorkning.

Här hittar ni två supergoda recept med aubergine. Det första är aubergine med parmesan och den andra en klassisk caponata:

Annons
aubergine recept
caponata recept


Vill du ha fler recept med aubergine? Klicka här!

 

Annons