Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nu är den exklusiva torsken skrei här!

24 jan, 2014
AvRebecca Wictor
Igår fick vi avnjuta en underbar lunch på Restaurangakademien. Det var skrei, skrei och lite mer skrei, för nu är den exklusiva torsken här! Det var kocken Stefan Karlsson som lagade upp rätterna till oss.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Passa på att prova skrei om ni inte gjort det tidigare. Den fiskas utanför kusten i Nordnorge efter den vandrat ner från Barents Hav för att leka. Varje år vandrar de små ynglen upp till Barents hav för att hålla sig där till de är 5 år gamla, då är det dags att simma ner till kusten för att föröka sig. Så man fiskar skrei mellan januari till april, sen är det slutfiskat för året.

Här är rätterna vi fick prova igår:

Annons