Gräddyoghurtpinnar med björnbär och vanilj
26 jun, 2015
AvRedaktionen
Krämiga och läskande yoghurtpinnar som fått fin smak och färg av björnbär. Doppa glassformen i hett vatten innan du försiktigt lirkar bort formen.
Annons
6–8 stycken
Tid: 4 1/2 timme
Du behöver:
2 dl vispgrädde
4 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl florsocker
150 g björnbär + 2 msk florsocker
1 tsk bourbon vanilla-pulver eller 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa grädden tjock. Blanda yoghurt, grädde och florsocker. Mosa björnbären med 2 matskedar florsocker och vaniljpulver och passera det genom en finmaskig sil ner i en skål så du får en slät bärsås. Fyll glassformar med lite yoghurtblandning och passerade björnbär, om vart annat. Frys i cirka 4 timmar. Vid servering: Doppa glassformen i hett vatten innan du försiktigt lirkar bort formen.
Annons