Grand Hôtel firar 150 år med fem utsökta jubileumscocktails
Anrika Grand Hôtel firar i år hela 150 år. Som en del av firandet bjuder Cadierbaren på en exklusiv meny jubileumscocktails. Här jobbar några av Sveriges främsta bartenders och den grandiosa baren är öppen för alla – här samlas man för en after work, ett födelsedagsfirande eller som en paus från storstadspulsen. Här kan du också avnjuta både frukost, lunch och afternoon tea i barens sköna soffor.
– När vi skapade våra jubileumscocktails ville vi både i smak och visuellt skapa något som är både elegant och tidlöst, hedra hotellets rika historia samt förmedla det enorma hantverket som ligger bakom att hotellet legat i framkant inom både gastronomi och värdskap i 150 år. Varje cocktail har en ingrediens som är skapad antingen av eller hos oss på Grand Hôtel, exempelvis vår honung som vi odlat i en bikupa på hotellets tak. När vi satte ihop den här menyn så ville vi att man verkligen ska känna historiens vingslag samtidigt som man får nya, härliga smakupplevelser som leder gästen in i framtiden, säger Anton Windmar, Bar Manager i Cadierbaren på Grand Hôtel Stockholm.
De fem drinkarna är var och en en förlängning av årets cocktailmeny och kommer serveras året ut.
Grand Hôtels jubileumscocktails
54750 days
Ingredienser: Macallan, aprikos, Pommeau, Grand Hôtels egna honung, chokladbitters
54750 days är en hyllning till hotellet som har hållit öppet - utan avbrott, i lika många dagar.
Flip Royal
Ingredienser: Eminent rum, pinjenötter, hemmagjord tobakslikör, Grand Hôtels egna svarta te, vaktelägg
En blinkning till tre andra viktiga barer runt om i världen: The Indian Café, The American Bar och The New Dining Room.
Castle Punch
Ingredienser: Hennessy, arrak, ananas, frysdestillerad öl "Omaka 1874”
Castle Punch symboliserar punchens storhetstid kring Grand Hôtels öppnande 1874. Precis som då serveras drinken direkt från en välkyld ishink. Lyfter man blicken mot Cadierbarens utsikt skymtar slottet – vars källare förvarade punchen medan Grand Hôtel byggdes.
La Voliére
Ingredienser: Hendrick’s Neptunia, Grand Aquavit, Aroniabär, mynta, champagne
Med inspiration från Régis Cadiers voliére (en stor fågelbur) och tillhörande brevduvor är drinken La Voliére en storslagen hyllning till hotellets grundare. Serverad i en voliére återfinns smaker från forna Kungsträdgården, samt havet.
Wilhelmina
Ingredienser: Grand Hôtels egna dill, timutpeppar, kokosnöt (alkoholfri)
Jubileumsmenyns sista cocktail hyllar Grand Hôtels Wilhelmina Skogh, som tog över rodret på hotellet 1901 (med andra ord innan kvinnor fick rösträtt i Sverige!). Med inspiration från Vinterträdgårdens palmer som Skogh lät byggas under sin tid och hotellets egenodlade örter, ett initiativ med start under samma tid, lever den banbrytande kvinnans anda vidare även idag.