Gråpäronschutney med sting
22 okt, 2014
AvJenny Norberg
Ta tillvara dina nyskördade gråpäron så snart du kan, de håller nämligen inte mer än ett par veckor efter att du plockat dem. Ett ypperligt förslag är att koka en chutney. Passa på att dubbla satsen när du ändå är i farten, hemkokt är alltid roligt att ge bort!
Annons
2 burkar
Tid: 25 min
Gör så här:
Kärna ur 1 Conferencepäron och 4–5 små gråpäron och skär dem i bitar. Skala och hacka 1 gul lök. Kärna ur och finstrimla 1–1/2 chili (beroende på styrka). Fräs päronen, lök och chili i rapsolja. Rör i 1 1/2 dl vit balsamvinäger, 1/2 msk färskriven ingefära, 1 dl socker, 1 kanelstång och 1 krm salt.
Låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter. Häll upp på rengjorda burkar.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons