Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gråpäronschutney med sting

22 okt, 2014
AvJenny Norberg
Ta tillvara dina nyskördade gråpäron så snart du kan, de håller nämligen inte mer än ett par veckor efter att du plockat dem. Ett ypperligt förslag är att koka en chutney. Passa på att dubbla satsen när du ändå är i farten, hemkokt är alltid roligt att ge bort!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gråpäronschutney med sting.
Gråpäronschutney med sting.

2 burkar

Tid: 25 min

Gör så här:

Kärna ur 1 Conferencepäron och 4–5 små gråpäron och skär dem i bitar. Skala och hacka 1 gul lök. Kärna ur och finstrimla 1–1/2 chili (beroende på styrka). Fräs päronen, lök och chili i rapsolja. Rör i 1 1/2 dl vit balsamvinäger, 1/2 msk färskriven ingefära, 1 dl socker, 1 kanelstång och 1 krm salt.

Låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter. Häll upp på rengjorda burkar.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Annons