Grapefrukt fizz
Grapefrukt fizz
1 glas
Du behöver:
1 dl färskpressad röd grapefruktsjuice (ungefär 1 röd grapefrukt)
4 cl vodka
2 cl sockerlag
1 tsk äggvita
Till dekoration:
is
½ skiva grapefrukt
Gör så här:
Mät upp grapefruktsjuice, vodka, sockerlag och äggvita i en shaker och skaka.
Häll upp i ett glas med is och servera direkt. Garnera gärna med en skiva grapefrukt.
Rostade potatishalvor med chorizo och västerbottenskräm
12–14 st
Du behöver:
6–7 färskpotatisar
1 färsk chorizokorv
1 tsk rapsolja eller 1 msk smör till stekning
Västerbottenskräm:
1 dl finriven västerbottensost
1 dl crème fraiche
salt
nymalen svartpeppar
Till dekoration:
ärtskott
Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Dela potatisen på mitten och skär av en liten bit på den toppiga delen så att de kan stå. Blanda potatisarna med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast form och ställ sedan potatisarna med snittytan uppåt. Sätt in i mitten av ugnen och rosta ca 20–25 minuter eller tills potatisarna börjar bli gyllene och är färdiga (prova med en sticka).
Blanda ihop crème fraiche med riven ost. Krämen ska bli fast, så tillsätt mer ost om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Skiva korven i slantar och stek gyllene i lite rapsolja eller smör.
Ta ut potatisen ur ugnen och låt svalna. Bred lite av västerbottenskrämen på varje potatishalva och toppa med en skiva korv. Dekorera med ärtskott eller något annat grönt. Servera direkt.
Recept & styling: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner