Gratinerad hummer med parmesan, fänkål, dill och citron
4 personer
Du behöver:
2 kokta humrar
100 g fänkål
2 äggulor
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1 dl rapsolja + olja till stekning
1 dl färska örter, t ex persilja, dill, rosmarin
½ dl riven parmesanost
salt och peppar
Till servering:
citron
2 msk hackad dill eller timjan
Gör så här:
Dela humrarna och lägg dem i en ugnsfast form. Skär fänkålen i bitar och fräs mjuk i olja utan att den tar färg. Låt fänkålen svalna. Mixa äggulor, vitlök, fänkål och senap i matberedare. Tillsätt oljan långsamt i en fin stråle. Det ska bli majonnäskonsistens. Vänd ner örter och riven parmesan. Salta och peppra efter smak. Täck humrarna med fänkåls och parmesansmeten. Gratinera i ugn på 200° i ca 5 minuter eller tills allt har fått fin färg. Servera med citronbitar och garnera med dill.
Recept: Samantha och Daniel Hartley
Styling: Isabelle Olander
Foto: Lina Eidenberg Adamo