Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gratinerad hummer med parmesan, fänkål, dill och citron

01 feb, 2017
AvRedaktionen
Gratinerad hummer med parmesan, fänkål, dill och citron.
Hummer är perfekt dejtmat – lagom mättande och alltid lyxigt. Här gratinerad med parmesan och fänkål. Servera med citron och garnera med dill.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

2 kokta humrar

100 g fänkål

2 äggulor

1 vitlöksklyfta

1 msk dijonsenap

1 dl rapsolja + olja till stekning

1 dl färska örter, t ex persilja, dill, rosmarin

½ dl riven parmesanost

salt och peppar

Till servering:

citron

2 msk hackad dill eller timjan

Gör så här:

Dela humrarna och lägg dem i en ugnsfast form. Skär fänkålen i bitar och fräs mjuk i olja utan att den tar färg. Låt fänkålen svalna. Mixa äggulor, vitlök, fänkål och senap i matberedare. Tillsätt oljan långsamt i en fin stråle. Det ska bli majonnäskonsistens. Vänd ner örter och riven parmesan. Salta och peppra efter smak. Täck humrarna med fänkåls och parmesansmeten. Gratinera i ugn på 200° i ca 5 minuter eller tills allt har fått fin färg. Servera med citronbitar och garnera med dill.

Gratinerad hummer med parmesan, fänkål, dill  och citron.
Gratinerad hummer med parmesan, fänkål, dill och citron.

Recept: Samantha och Daniel Hartley
Styling: Isabelle Olander
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons