Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella
14 aug, 2018
AvRedaktionen
Krämig pasta med spenat, ricotta och mozzarella. Två olika ostar gör allting två gånger så gott! Grädda i ugnen och servera med bröd.
Annons
4 personer
Du behöver:
300 g penne
1 knippe salladslök
150 g babyspenat
1 dl grönsaksbuljong
250 g ricotta
salt
färskmald svartpeppar
125 g riven mozzarella
Till servering:
fullkornsciabatta
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125°. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen, till al dente.
- Skölj och strimla salladslöken. Skölj spenaten. Lägg dem i buljongen i en kastrull och låt puttra tills de mjuknat. Rör i ricotta och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner den avrunna pastan i kastrullen och lägg sedan upp i en smord ugnsform. Toppa med riven mozzarella och grädda i ugnen 10 –12 minuter tills mozzarellan smält och är gyllene.
- Servera med bröd.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen
Annons