Gratinerade musslor med örtsmör
18 dec, 2019
AvRedaktionen
Lyxa till det med musslor! Dessa gratinerade musslor med örtsmör är fulla av smak. Servera gärna med citron till.
Annons
4 portioner
Du behöver:
500 g gröna musslor
Örtsmör:
3 msk smör
1 klyfta vitlök
2 skivor parmaskinka
4 msk finhackad persilja
1/2 tsk torkade chiliflingor
1 msk rivet citronskal
40 g parmesan
Salt och svartpeppar
Till servering:
Citron i klyftor
Gör så här:
- Värm ugnen till 250°.
- Är musslorna hela så öppna dem och släng de tomma skalhalvorna.
- Låt smöret bli rumsvarmt i en skål.
- Skala och hacka vitlöken riktigt fint.
- Skär parmaskinkan i små bitar.
- Rör ihop smöret med vitlök, parmaskinka, hackad persilja, chili, citronskal, färskriven parmesan och salt och peppar.
- Fördela smöret över musslorna.
- Gratinera i ugnen i ett par minuter i 250° eller ca 10 minuter i 225°, tills smöret blir gyllene.
- Låt svalna några minuter och servera gärna med citron till.
Av: Sanna Kekäläinen, Raisa Laine, Sari Sirén
Foto: Kirsi-Marja Savola
LÄS MER:
Annons