Gravad lax med asiatisk touch
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvSanna Kekäläinen
AvJulie Hey
Gravad lax är ju ett måste på julbordet så varför inte testa en ny, fräsch variant med asiatisk touch?
Annons
Gravad lax med asiatisk touch
En klassiker på julbordet, men med fräsch, uppdaterad smak.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g laxfilé
1 msk soja
1 msk grovt havssalt
2 tsk socker
1 tsk hela vitpepparkorn
Inlagd ingefära (gari)
Till servering:
Sesamfrön
Hackad salladslök
Soja
Wasabi
Gör så här:
- Ta bort ev ben från laxfilén och torka av med hushållspapper. Lägg fisken med skinnsidan nedåt på bakplåtspapper.
- Ringla soja över laxen. Tillsätt salt, socker, krossad vitpeppar och ingefära. Slå in fisken i bakplåtspapper och lägg paketet i en plastpåse. Lägg i kylen med skinnsidan nedåt i 1–2 dagar.
- Servering: Skrapa bort kryddorna från fisken med en kniv. Skär filén i tunna skivor och strö sesamfrön och salladslök över. Servera med soja och wasabi.
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk
Annons