Grilla på vintern – 5 goda recept
31 jan, 2019
AvRedaktionen
Vad är det som säger att grillen bara ska utnyttjas på sommaren? Fram med kolen och tillbehören, klä er varmt och njut utomhus! (Recepten går självklart lika bra att göra inomhus.)
Annons
Tips för utegrillning:
- Förbered så mycket du kan inomhus. Det är ingen idé att hacka, röra och skära i kylan.
- Se till att det finns varm dryck, det värmer inifrån, mer än man tror.
- Använd torgvantar, det vill säga vantar med avklippta fingertoppar. Det värmer, men du kan ändå lättare fixa med maten.
- Ställ grillen nära en ingång till huset – då blir det enklare att springa in och hämta mat och gå in en stund och värma sig.
FÖRDRINK:
Varm äppeldrink med calvados
Värm magen med en frisk äppeldrink före maten! Häll upp i ett glas och tillsätt calvados.
Till receptet >>
TILLTUGG:
Bruschetta med tapenade och tomatröra
Underbart god bruschetta med hemgjord tapenade och tomatröra. Perfekt tilltugg till fördrinken!
Annons
Till receptet >>
FÖRRÄTT:
Vinkokta musslor
Förbered foliepaket med musslor och lägg dem på grillen när det är dags att äta. Serveras rykande varma!
Till receptet >>
HUVUDRÄTT:
Saffransrisotto med skaldjur
Förbered risotton inne och värm den lätt på grillen utomhus i en oöm gryta. Servera tillsammans med skaldjur.
Annons
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Marshmallow cookies
Låt gästerna fixa desserten själva. Hembakade kakor är godast, men du kan även köpa kakor och grilla marshmallows.
Till receptet >>
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons