Grillad ananas med kanelsirap och kokosglass
15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Tankarna förs till tropikerna med en ananas på grillen som serveras med kanelsirap och kokosglass. Barnsligt gott!
Annons
Grillad ananas med kanelsirap och kokosglass
Så god sirap – perfekt till de flesta desserter med frukt och glass.
4 portioner
Du behöver:
1 liten ananas
½ vaniljstång
2 dl vatten
125 g socker
1 liten kanelstång
6 hela kardemummakapslar
4 nejlikor
1 krm sichuanpeppar eller rosépeppar
Till servering:
140 g kokossorbet
Gör så här:
- Skär ananasen i klyftor, behåll blasten. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål. Koka frön, vaniljstång och resterande ingredienser i en kastrull tills konsistensen är som en tjock sirap. Sila av kryddorna.
- Pensla snittytorna på ananasen med sirapen och grilla bitarna på bägge sidorna.
- Servera den grillade ananasen med kokossorbet. Ringla lite extra sirap över rätten innan servering.
Foto: Betina Hastoft
Annons