Grillad banan med hemmagjord glass
22 apr, 2020
AvRedaktionen
Grillad banan och hemmagjord glass – jackpott! Gott, krämigt och en favorit för hela familjen. Garnera med apelsinsirap.
Annons
6 portioner
Grillad banan och hemmagjord glass – svårt att motstå!
Du behöver:
6 små bananer
Apelsinsirap:
1 vaniljstång
½ dl pressad apelsin
100 g muscovadosocker
3 kardemummafrön
Krämig vaniljglass:
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
Garnering:
Röd harsyra eller ätbara blommor
Gör vaniljglassen så här:
- Börja med glassen. Skrapa ur vaniljstången.
- Vispa grädden med fröna från vaniljstången.
- Vänd ner den kondenserade mjölken.
- Häll upp i en form, frys i minst 5 timmar.
Gör apelsinsirapen så här:
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Blanda alla ingredienser till sirapen i en kastrull och koka tills den tjocknar, håll koll så det inte bränns.
- Ta av den från värmen.
Gör grillad banan så här:
- Lägg bananerna på grillen och vänd dem varje minut i totalt 10–12 minuter tills skalet är svart och bananen mjuk.
- Skär ett snitt i varje banan, ta bort lite skal och häll i sirapen.
- Öppna de varma bananerna.
- Klicka upp skopor av vaniljglass och ringla sirapen över glass och banan.
- Garnera gärna med ätbara blommor eller örter.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Grillad persikogalette – sommarens bästa efterrätt
Annons