Grillad caprese-burgare i briochebröd
19 apr, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Vår grillade caprese-burgare görs på högrevsfärs, serveras med grillad paprika och pesto i ett saftigt briochebröd.
Annons
Grillad caprese-burgare i briochebröd
Italien möter USA och det blir en match made in heaven.
2 portioner
Du behöver:
1 röd spetspaprika
250 g högrevsfärs
Salt och peppar
2 briochehamburgerbröd
4 msk pesto
½ frisésalladshuvud
2 skivor bifftomat
4 skivor gul tomat
50 g buffelmozzarella
Svartpeppar
1 näve färsk basilika
Gör så här:
- Grilla paprikan tills skalet svartnar och bubblar upp. Låt svalna lite i en plastpåse, ta sedan ut paprikan och dra av skalet och skär paprikaköttet i fjärdedelar.
- Forma köttet till två platta biffar och smaka av med salt och peppar. Grilla biffarna på grillen i cirka två minuter på varje sida.
- Dela briochebrödet och grilla det hastigt på grillen.
- Bred pesto på hamburger-bröden. Fyll brödet med sallad, burgare, tomatskivor, grillad paprika och skivad mozzarella. Toppa med färskmalen svartpeppar, lägg på massor av färsk basilika och servera direkt.
Foto: Betina Hastoft
Annons