Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad chili- och honungsmarinerad fläskkarré med tomat- och rödlökspizza

03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellec0502 grillning

Grillad chili- och honungsmarinerad fläskkarré med tomat- och rödlökspizza

”Den här pizzan har jag haft med mig ett antal år. Jag lärde mig receptet när jag gick på kockskola i USA. Att använda pizzamix är helt okej, man ska förenkla så mycket som möjligt när man grillar hemma, tycker jag. Fläskkarré är lätt att få tag på överallt, det är tacksamt att grilla, och det blir alltid väldigt saftigt och gott.”

1,2 kg fläskkarré

marinad:

2 msk sambal oelek

1 dl apelsinblomshonung (eller annan flytande honung)

3 finhackade vitlöksklyftor

3 msk soja

tomat- och rödlökspizza:

1 pkt pizzamix

2 rödlökar

12 cocktailtomater

Annons

1 dl olivolja (till pensling)

2 dl riven ost (pröva t ex mozzarella)

1 burk tacosås

Blanda ingredienserna till marinaden. Skiva köttet i centimetertjocka skivor och låt det marinera minst 30 minuter i rumstemperatur. Gör pizzadegen enligt anvisning på paketet. Skala och skiva löken och dela tomaterna i halvor. Kavla ut 6 pizzor som penslas med olivolja på bägge sidor. Torka av marinaden och grilla karrén cirka 3 minuter på varje sida, eller tills köttet är genomstekt. Grilla pizzorna 3 minuter på ena sidan. Vänd och bred på tacosåsen. Lägg på tomater och lök och toppa med osten. Grilla försiktigt några minuter till. Servera genast tillsammans med karréskivorna.

Annons