Grillad chili- och honungsmarinerad fläskkarré med tomat- och rödlökspizza
Grillad chili- och honungsmarinerad fläskkarré med tomat- och rödlökspizza
”Den här pizzan har jag haft med mig ett antal år. Jag lärde mig receptet när jag gick på kockskola i USA. Att använda pizzamix är helt okej, man ska förenkla så mycket som möjligt när man grillar hemma, tycker jag. Fläskkarré är lätt att få tag på överallt, det är tacksamt att grilla, och det blir alltid väldigt saftigt och gott.”
1,2 kg fläskkarré
marinad:
2 msk sambal oelek
1 dl apelsinblomshonung (eller annan flytande honung)
3 finhackade vitlöksklyftor
3 msk soja
tomat- och rödlökspizza:
1 pkt pizzamix
2 rödlökar
12 cocktailtomater
1 dl olivolja (till pensling)
2 dl riven ost (pröva t ex mozzarella)
1 burk tacosås
Blanda ingredienserna till marinaden. Skiva köttet i centimetertjocka skivor och låt det marinera minst 30 minuter i rumstemperatur. Gör pizzadegen enligt anvisning på paketet. Skala och skiva löken och dela tomaterna i halvor. Kavla ut 6 pizzor som penslas med olivolja på bägge sidor. Torka av marinaden och grilla karrén cirka 3 minuter på varje sida, eller tills köttet är genomstekt. Grilla pizzorna 3 minuter på ena sidan. Vänd och bred på tacosåsen. Lägg på tomater och lök och toppa med osten. Grilla försiktigt några minuter till. Servera genast tillsammans med karréskivorna.