Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad currymarinerad tonfisk med avokadosalsa

05 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Här är det viktigt att tonfisken är pinfärsk och av hög kvalité. Mirin, sött japanskt matlagningsvin, bör du kunna hitta i Asienhyllan i din butik.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellec0402 Festen

4 personer

Du behöver:

600 g färsk tonfisk

Marinad:

3 msk rapsolja

1 msk curry

1 msk salt

1 msk citronsaft

3 msk sesamfrö

Avokadosalsa:

2 avokador (i skivor)

1 kruka gräslök (finskuren)

2 dl naturell yoghurt

1 tsk salt

Grillade tomater:

1 kg kvisttomater

olivolja och grovsalt

Mirin-dressing med grönsallad:

1/2 dl mirin

1/2 dl japansk soja

3 msk risvinäger

1 påse blandad sallad

Gör så här:

Vispa ihop marinaden. Lägg tonfisken på ett fat, marinera fisken ca 10 minuter per sida. Grilla tonfisken på direkt värme (se beskrivning på sidan 60) 2 minuter per sida, och låt den vila någon minut innan den skärs upp. Blanda ingredienserna till avokadosalsan. Pensla tomaterna med olja och salta. Grilla dem hela på svag värme ett par minuter, tills skalet spricker upp. Blanda ingredienserna till mirin-dressingen och blanda med salladen precis innan servering. Servera med tonfisken, tomaterna och salsan.

Att dricka till:

Bonterra Chardonnay (nr 16632) 129 kr, North Coast, Kalifornien, USA. Kraftfullt fruktigt torrt vitt vin med exotiska frukttoner och fat.

Annons