Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad flankstek med sötpotatis och tartarsås

17 jun, 2019
AvRedaktionen
Grillad flankstek med sötpotatis och tartarsås.
Saftig flankstek, knapriga sötpotatisklyftor och krämig tartarsås. Sommar på ett fat! Grillade grönsaker är gott som tillbehör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Grillad flankstek:

1 kg flankstek

3 msk dijonsenap

2 msk torkad dragon

salt och färskmalen svartpeppar

Sötpotatisklyftor:

800 g sötpotatis

1 tsk salt

2 tsk rökt paprikapulver

1 tsk spiskummin

2 msk äppelcidervinäger

1/2 dl olivolja

Tartarsås:

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

100 g kapris

50 g cornichoner

1 kruka gräslök

1/2 kruka slätbladig persilja

salt och färskmalen svartpeppar

Tillbehör:

grillade rotsaker t ex purjolök, morötter, paprika och squash

Gör så här:

Bred senap över hela köttet och krydda med dragon, salt och peppar. Låt marinera i kyl i 30 minuter.

Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten tills de mjuknar, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och pensla klyftorna med en blandning av äppelcidervinäger, paprikapulver, spiskummin och olja.

Rör ihop majonnäsen med crème fraichen. Rör ner hackade cornichoner och kapris tillsammans med hackade kryddörter. Smaka av med salt och peppar.

Grilla sedan det rumstempererade köttet på grillen cirka 8 minuter på varje sida. Låt vila under folie. Grilla sötpotatisklyftorna. Grilla rotsaker till, som tillbehör.

Grillad flankstek med sötpotatis och tartarsås.
Grillad flankstek med sötpotatis och tartarsås.

Recept: Marie Melchior
Fot: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons