Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad fläskfilé med örtfyllning

23 apr, 2015
AvRedaktionen
Grillad fläskfilé med örtfyllning.
Fläskfilé är lättlagat och festligt på samma gång. Och perfekt om man är många! Fyll med dina favoritörter och variera efter vad som finns hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: ca 50 min

Du behöver:

600–700 g fläskfilé

steksnöre

Fyllning:

2 dl hackade örter (t ex färsk rosmarin,

slätbladig persilja, basilika, salvia)

1–2 vitlöksklyftor

60 g färska champinjoner

1 pkt fetaost

olja till pensling

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Finhacka ingredienserna till fyllningen och blanda dem i en skål eller bunke. Putsa fläskfilén fri från hinnor, lägg ett snitt längs med hela filén. Fyll snittet med hacket och bind samman fläskfilén med snöre. Salta och peppra runtom.

Preparera grillen med folie på halva sidan. Tänd och vänta tills grillkolen är grå. Grilla fläskfilén hastigt runt om på alla sidor. Flytta sedan över den till foliesidan och låt den gå på låg temperatur till innertemperaturen är 68°. Låt fläskfilén vila 10 minuter innan du skär upp den.

Om du steker fläskfilén i ugn, kör den cirka 40 minuter på 125° eller tills innertemperaturen är 68°.

Grillad fläskfilé med örtfyllning.
Grillad fläskfilé med örtfyllning. Foto: Lisa Björner

Av: Anna Went

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons