Grillad fläskfilé med örtfyllning
4 personer
Tid: ca 50 min
Du behöver:
600–700 g fläskfilé
steksnöre
Fyllning:
2 dl hackade örter (t ex färsk rosmarin,
slätbladig persilja, basilika, salvia)
1–2 vitlöksklyftor
60 g färska champinjoner
1 pkt fetaost
olja till pensling
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Finhacka ingredienserna till fyllningen och blanda dem i en skål eller bunke. Putsa fläskfilén fri från hinnor, lägg ett snitt längs med hela filén. Fyll snittet med hacket och bind samman fläskfilén med snöre. Salta och peppra runtom.
Preparera grillen med folie på halva sidan. Tänd och vänta tills grillkolen är grå. Grilla fläskfilén hastigt runt om på alla sidor. Flytta sedan över den till foliesidan och låt den gå på låg temperatur till innertemperaturen är 68°. Låt fläskfilén vila 10 minuter innan du skär upp den.
Om du steker fläskfilén i ugn, kör den cirka 40 minuter på 125° eller tills innertemperaturen är 68°.
Av: Anna Went