Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad fläskfilé med parmesantäcke

29 apr, 2014
AvRedaktionen
Grillad fläskfilé med parmesantäcke.
Fläskfilé är en av våra mest populära köttbitar på grillen. Testa en ny variant där köttet bankas ut tunt och gratineras med parmesan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

750 g fläskfilé

1 lime (saft från en halva plus klyftor till servering)

50 g finriven parmesan

1 dl slätbladig persilja (hackad)

havssalt

Gör så här:

Blanda mycket fint riven parmesan och persilja i en vid skål. Skär fläskfilén i tunna skivor och banka ut dem mellan plastfolie med hjälp av en kavel. pressa över en halv lime och salta köttet. Grilla ca 1 minut på varje sida tills köttet fått färg. tag bort från grillen och vänd varje köttskiva i parmesan. lägg tillbaka på grillen och fortsätt grilla tills osten smält och blivit gyllene.

Grillad fläskfilé med parmesantäcke.
Grillad fläskfilé med parmesantäcke.

Av: David Rood
Foto: David Munns

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons