Grillad fläskfilé med parmesantäcke
29 apr, 2014
AvRedaktionen
Fläskfilé är en av våra mest populära köttbitar på grillen. Testa en ny variant där köttet bankas ut tunt och gratineras med parmesan.
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
750 g fläskfilé
1 lime (saft från en halva plus klyftor till servering)
50 g finriven parmesan
1 dl slätbladig persilja (hackad)
havssalt
Gör så här:
Blanda mycket fint riven parmesan och persilja i en vid skål. Skär fläskfilén i tunna skivor och banka ut dem mellan plastfolie med hjälp av en kavel. pressa över en halv lime och salta köttet. Grilla ca 1 minut på varje sida tills köttet fått färg. tag bort från grillen och vänd varje köttskiva i parmesan. lägg tillbaka på grillen och fortsätt grilla tills osten smält och blivit gyllene.
Av: David Rood
Foto: David Munns
Annons