Grillad halloumi med matvete-tabbouleh
02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Inte nog med att halloumi är som gjort för att läggas på grillen så är det ett suveränt alternativ till kött! Ät tillsammans med en matvete-tabbouleh med smak av frisk mynta och citron.
Annons
Grillad halloumi med matvete-tabbouleh
Halloumi är alltid en favorit att lägga på grillen!
4 portioner
Du behöver:
300 g matvete
4 tomater
15 gula körsbärstomater
1 gurka
1 rödlök
½ knippe bladpersilja
1 näve färsk mynta
500 g halloumi
Olivolja till grillning
Dressing:
1 ekologisk citron
2 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Häll kallt vatten över de kokta grynen och låt rinna av i en hålsil.
- Skär de stora tomaterna i tärningar och dela körsbärstomaterna. Dela gurkan på längden och ta bort kärnhuset. Skär resten i små tärningar. Hacka rödlök och kryddörterna fint (spar lite grönt till garnering).
- Blanda med matvete, tomater och gurka. Blanda dressingen: citronskal och -saft, olivolja, salt och peppar.
- Skär osten i skivor, pensla med olivolja och grilla i 4–5 minuter på varje sida. Blanda ner dressingen i salladen och servera.
Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft
Annons