Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad halloumi med matvete-tabbouleh

02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på grillad halloumi med matvete-tabbouleh
Inte nog med att halloumi är som gjort för att läggas på grillen så är det ett suveränt alternativ till kött! Ät tillsammans med en matvete-tabbouleh med smak av frisk mynta och citron.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Grillad halloumi med matvete-tabbouleh

Halloumi är alltid en favorit att lägga på grillen!

Bjud på grillad halloumi med matvete-tabbouleh

4 portioner

Du behöver:

300 g matvete
4 tomater
15 gula körsbärstomater
1 gurka
1 rödlök
½ knippe bladpersilja
1 näve färsk mynta
500 g halloumi
Olivolja till grillning

Dressing:

1 ekologisk citron
2 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Häll kallt vatten över de kokta grynen och låt rinna av i en hålsil.
  2. Skär de stora tomaterna i tärningar och dela körsbärstomaterna. Dela gurkan på längden och ta bort kärnhuset. Skär resten i små tärningar. Hacka rödlök och kryddörterna fint (spar lite grönt till garnering).
  3. Blanda med matvete, tomater och gurka. Blanda dressingen: citronskal och -saft, olivolja, salt och peppar.
  4. Skär osten i skivor, pensla med olivolja och grilla i 4–5 minuter på varje sida. Blanda ner dressingen i salladen och servera.

Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft

Annons