Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad halloumi på rucolabädd

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Efter år av fetaost var det dags för en ny spelare att ta sig in på planen – halloumin. En gnissligt seg och salt hårdost som med sin konsistens gör att den passar utmärkt att grilla eller steka. Bör dock ätas ganska omgående efter tillagning, annars blir den för seg.

3 paket halloumi (à 250 g)

olivolja

20 röda eller gula körsbärstomater

2 askar rucolasallad

Dressing:

1/2 dl olivolja

2 msk äppelcidervinäger

1 1/2 msk flytande honung

1 tsk fransk senap

timjan

salt och peppar

Dela osten i cirka 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med lite olivolja och grilla dem varma och mjuka. Vänd så de får ett vackert rutmönster. Lägg upp tomater och rucola i en skål. Blanda samman dressingen och häll över salladen. Lägg på osten och servera på portionstallrikar eller på ett stort fat.

Annons