Grillad halloumi på rucolabädd
8 personer
Efter år av fetaost var det dags för en ny spelare att ta sig in på planen – halloumin. En gnissligt seg och salt hårdost som med sin konsistens gör att den passar utmärkt att grilla eller steka. Bör dock ätas ganska omgående efter tillagning, annars blir den för seg.
3 paket halloumi (à 250 g)
olivolja
20 röda eller gula körsbärstomater
2 askar rucolasallad
Dressing:
1/2 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 1/2 msk flytande honung
1 tsk fransk senap
timjan
salt och peppar
Dela osten i cirka 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med lite olivolja och grilla dem varma och mjuka. Vänd så de får ett vackert rutmönster. Lägg upp tomater och rucola i en skål. Blanda samman dressingen och häll över salladen. Lägg på osten och servera på portionstallrikar eller på ett stort fat.