Grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing
15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Bara det finaste är nog när det är dags att inviga grillen! Så varför inte grilla havkräftor och romansallad och servera med en krämig dilldressing?
Annons
Grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing
Har du inte provat att grilla sallad förut är det verkligen dags!
4 portioner
Du behöver:
8 havskräftor
1 litet romansalladshuvud
Olivolja
2 msk hackad färsk dill
1 dl grekisk yoghurt
1 dl crème fraiche
1 citron
Salt och nymalen svartpeppar
8 skivor baguette
Gör så här:
- Snitta havskräftsstjärtarna på längden, pensla dem med olivolja och krydda med salt och peppar. Skölj och halvera salladen, pensla den med olja.
- Hacka dillen och blanda med yoghurt och crème fraiche. Riv skalet av citronen. Snitta citronen och grilla snittytan. Grilla samtidigt salladen och brödet, grilla sedan havskräftorna i cirka 2 minuter.
- Smaksätt dressingen med lite av den grillade citronen och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
- Pressa lite grillad citron över havskräftorna och servera dem med grillad sallad, dressing och grillat bröd.
Foto: Betina Hastoft
Annons