Grillad hel kyckling med het mangosalsa
01 apr, 2016
AvRedaktionen
Lägg kyckling på grillen i sommar! Förutom att det är gott är det ett miljövänligare alternativ än rött kött. Speciellt om du väljer ekologisk kyckling. Servera med en god mangosalsa och ett gott surdegsbröd eller tunnbröd.
Annons
4 personer
Grillad kyckling:
1 tsk salt
2 msk hoisinsauce
1 hel Rekokyckling
Gör så här:
Blanda salt och hoisinsauce, pensla på kycklingen in och utvändigt. Värm grillen och rosta kycklingen cirka 1 1⁄2 timme tills den är mör och köttet börjar lossna från benen.
Mangosalsa:
4 st mogna mango
1 mild röd chili
1 knippe/kruka färsk koriander
Gör så här:
Skala mangon med en potatisskalare och skär i bitar, skär runt kärnan som är platt och hård. Strimla chilin fint och hacka koriandern grovt. Blanda med mangon.
Recept: Titti Qvarnström
Annons