Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad kalvkotlett med pepparrotssmör

11 jul, 2012
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Grillad kalvkotlett med pepparrotssmör

4 personer

Tid: 30 minuter

 

Det är viktigt att fettet på köttet är kvar när du grillar, det gör det saftigt och smakrikt.

 

4 kalvkotletter

salt och nymalen

svartpeppar

2 färska plommon

(i klyftor och grillade)

1/2 zucchini (skivad på

längden och grillad)

färsk rosmarin

 

pepparrotssmör:

1 bit pepparrot

(skalad och riven)

50 g smör

en nypa salt

1/2 citron (rivet skal + saft)

 

Börja med pepparrotssmöret. Blanda riven pepparrot med smör och salt. Riv skalet av citronen och blanda ner tillsammans med den pressade juicen. Ställ kallt. Grilla kalvkotletterna, salta och peppra. Servera med pepparrotsmör, grillade plommon, zucchiniskivor och till exempel rosésallad med vinbär och aprikoschutney. Garnera gärna med en kvist färsk rosmarin på varje kotlett.

Annons