Grillad kalvkotlett med pepparrotssmör
Grillad kalvkotlett med pepparrotssmör
4 personer
Tid: 30 minuter
Det är viktigt att fettet på köttet är kvar när du grillar, det gör det saftigt och smakrikt.
4 kalvkotletter
salt och nymalen
svartpeppar
2 färska plommon
(i klyftor och grillade)
1/2 zucchini (skivad på
längden och grillad)
färsk rosmarin
pepparrotssmör:
1 bit pepparrot
(skalad och riven)
50 g smör
en nypa salt
1/2 citron (rivet skal + saft)
Börja med pepparrotssmöret. Blanda riven pepparrot med smör och salt. Riv skalet av citronen och blanda ner tillsammans med den pressade juicen. Ställ kallt. Grilla kalvkotletterna, salta och peppra. Servera med pepparrotsmör, grillade plommon, zucchiniskivor och till exempel rosésallad med vinbär och aprikoschutney. Garnera gärna med en kvist färsk rosmarin på varje kotlett.