Grillad kycklingklubba med chimichurri och syrlig salladskål
4 personer
Grillad kycklingklubba:
8 Reko kycklingklubbor
olivolja
salt och peppar
Gör så här:
Blanda kycklingklubborna med lite olivolja, salt och peppar. Grilla dem runt om och avsluta, de sista minuterna, med lite chimichurriglasering.
Chimichurri:
2 röda chilifrukter
2 dl persilja, plockad bladpersilja
1 dl färsk koriander
1 tsk torkad oregano
1 msk honung
finrivet skal av 1 citron
finrivet skal av 1 lime
1 dl färskpressad citrusjuice (från lime & citron)
1,5 dl olivolja
salt och peppar
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
Grillad salladskål:
2 mindre salladskål
olivolja
Gör så här:
Klyv kålen på hälften, pensla med lite olivolja och grilla dem ett par minuter på var sida tills det är krispiga. Servera dem ljumma.
Tillbehör:
1 dl matlagningsyoghurt (10%)
4 msk rostade solros-, pumpa- och sesamfrön
Gör så här:
Rör yoghurten krämig och dressa den över kålen. Servera de grillade kycklingklubborna tillsammans med kålen, avsluta med att ringla över chimichurri och de rostade fröna.
Recept: Marie och Peter J Skogström