Grillad kycklingkorv med goda tillbehör
1. Klassisk grillkorv i bröd med saltgurka-, äpple- och kumminröra
4 pers
Tid: 15-20 min
Du behöver:
4-8 kycklingkorvar
4-8 korvbröd
4-8 salladsblad (hjärtblad av romansallad)
1 äpple, skalat och fintärnat eller rivet
3 msk hackad saltgurka
1⁄2 tsk malen kummin
nymalen svartpeppar
1 dl majonnäs
rostad lök
Senap och ketchup
Gör så här:
Blanda äpplet med saltgurkan, kummin och majonnäs. Smaka av med svartpeppar. Grilla korvarna och värm bröden. Lägg ett salladsblad i bröden och lägg i korv. Toppa med äppel- och saltgurkamajonnäsen, senap och ketchup, sist rostad lök.
2. Chorizo med paprika- och manchegokräm samt potatis- och olivsallad
4 pers
Tid: 15-20 min
Du behöver:
4-8 kycklingkorv chorizo
2 msk mixad grillad paprika (konserverad)
2 dl kesella
5 msk finriven lagrad manchego-ost
salt och peppar
400 g kokt potatis skurna i bitar
1 dl grovhackade svarta urkärnade kalamata-oliver
1⁄2 dl grovhackade gröna oliver (typ mammutoliver)
3 msk tärnad grillad paprika
1⁄2 hackad rödlök
3 msk olivolja
2 msk god rödvinsvinäger
3 msk hackad bladpersilja
Gör så här:
Blanda kesellan med paprika och manchego-osten och smaka av med salt och peppar. Blanda potatisen med oliver, lök, paprika, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar och vänd i persilja vid servering. Grilla korvarna och servera direkt.
3. Grillad örtkorv med soltorkad tomat- och kaprisröra samt spenat- och parmesanostsallad
4 pers
Tid: 15-20 min
Du behöver:
4-8 kycklingkorv milda örter
4 msk finhackad eller mixade soltorkade tomater 1 msk finhackad kapris
1 msk finriven parmesanost
400 g babyspenat (sköljd)
50 g röda mangoldskott
1 gul paprika tunt skivad
rivet skal av 1 citron + 3 msk juice
1⁄2 dl olivolja
2 dl hyvlad parmesanost
3 msk rostad lök
salt och svartpeppar
Gör så här:
Blanda tomaterna med kapris och parmesanost till en slät röra. Vänd spenaten med mangold, paprika, citron och olivolja. Toppa salladen med parmesan och rostad lök. Grilla korvarna och servera direkt.
Recept och bilder: Kronfågel