Grillad kycklinglårfilé med morötter och rödlök
02 jun, 2016
AvRedaktionen
Kycklinglårfilé är saftigare och smakrikare än klassisk bröstfilé och passar väldigt bra att grilla. Servera med en citron- och basilikadressing samt en sallad på morötter och rödlök.
Annons
4 pers
Tid: ca 30-40 min
Du behöver:
600 g kycklinglårfilé BBQ Peppar (Kronfågel)
Citron- och basilikadressing:
rivet skal och juice från 1 citron
1 kruka basilika (grovhackad)
3 msk majonnäs
2 msk creme fraiche
salt och peppar
Sallad på morötter och rödlök:
600 g morötter i olika färger
2 rödlökar skurna i smala klyftor
1 dl vinäger
2 msk socker
3 msk vatten
3 msk rapsolja
2 msk skuren gräslök
salt och peppar
Gör så här:
- Koka upp rödlöksklyftorna med vinäger, socker och vatten. Låt svalna.
- Skala och skär morötterna i fina bitar. Koka mjuka i saltat vatten och kyl av i isvatten. Blanda med rapsolja, salt och peppar. Vänd i avhälld rödlök vid servering och toppa med gräslök.
- Grilla kycklinglåren först på direkt värme och sedan på indirekt värme tills kärntemperaturen når 80°.
- Blanda en dressing med citronskal, juice, basilika, majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Recept och foto: Kronfågel
Annons