Grillad lax med ingefärssallad
4 personer
Du behöver:
600 g färsk lax
salt och nymalen svartpeppar
Vill du servera detta som en förrätt är 300 g lax lagom till 4 personer.
Ingefärssallad:
250 g vårlök (eller sticklök/knipplök)
1 burk inlagd ingefära (väl avrunnen)
1 gurka i remsor (skurna med osthyvel)
1 röd spansk pepparfrukt (urkärnad och strimlad)
1 ask Mizunasallad (alt rucola)
Gör så här:
Fjälla laxen och stycka den i 4 x 4 cm kuber. Grilla dem i 3 min på varje sida i het grillpanna. Salta och peppra. Skölj och ansa vårlöken och koka den i saltat vatten i 1 min. Ta upp och spola av i kallt vatten. Blanda vårlök med ingefära, gurka, spansk peppar och Mizunasallad. Servera tillsammans med laxkuberna.
Att dricka till: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay (nr 6463) 77 kr, South Eastern Australia, Australien. Torrt och fruktigt, smakrikt vitt vin med toner av tropisk frukt.