Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad lax med ingefärssallad

10 feb, 2014
AvRedaktionen
Lax och sushi-ingefära är en fantastisk kombination. Servera ångkokt ris till om du vill göra rätten mer matig, annars är det en perfekt förrätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellec0501 Grilla inne
Grillad lax med ingefärssallad.

4 personer

Du behöver:

600 g färsk lax

salt och nymalen svartpeppar

Vill du servera detta som en förrätt är 300 g lax lagom till 4 personer.

Ingefärssallad:

250 g vårlök (eller sticklök/knipplök)

1 burk inlagd ingefära (väl avrunnen)

1 gurka i remsor (skurna med osthyvel)

1 röd spansk pepparfrukt (urkärnad och strimlad)

1 ask Mizunasallad (alt rucola)

Gör så här:

Fjälla laxen och stycka den i 4 x 4 cm kuber. Grilla dem i 3 min på varje sida i het grillpanna. Salta och peppra. Skölj och ansa vårlöken och koka den i saltat vatten i 1 min. Ta upp och spola av i kallt vatten. Blanda vårlök med ingefära, gurka, spansk peppar och Mizunasallad. Servera tillsammans med laxkuberna.

Att dricka till: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay (nr 6463) 77 kr, South Eastern Australia, Australien. Torrt och fruktigt, smakrikt vitt vin med toner av tropisk frukt.

Annons