Grillad majs med harissasmör
23 apr, 2020
AvRedaktionen
Denna krispiga grillade majs med harissasmör är underbart god! Strö bovete, hackad färsk mejram och lite salt över vid servering.
Annons
4 portioner
PS! Lägg gärna hel majs i kallt vatten i 10 minuter före tillredning så blir den extra krispig. Blötlägg också snören att binda ihop blasten med.
Du behöver:
1 dl bovetekärnor (helt bovete)
100 g mjukt smör
2 msk harissa
1 tsk rökt paprikapulver
Salt och svartpeppar
Solrosolja till stekning
4 majskolvar
Garnering:
10 stjälkar mejram
Gör så här:
- Låt bovetet svälla i kallt vatten i 3–4 timmar.
- Skölj sedan ordentligt och låt vattnet droppa av.
- Stek bovetet i en stekpanna med olja.
- Kärnorna ska poppa upp, bli spröda och gyllene.
- Blanda smör, harissa och paprikapulver i en skål.
- Smaka av med salt och peppar.
- Vik försiktigt upp bladen på majskolvarna och bred ett tjockt lager harissasmör på varje majskolv.
- Förslut bladen med snören som legat en stund i kallt vatten.
- Grilla majskolvarna i ca 2 minuter på alla sidor, tills bladen är helt svarta.
- Plocka av bladen från majskolvarna.
- Strö bovete, hackad färsk mejram och lite salt över och servera.
Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK
LÄS MER:
Bjud på läckra friterade majsbitar
Annons