Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad marulk med varm bönsallad

28 okt, 2009
AvJenny Norberg
Marulk må vara hiskelig att se på, men har ett fast, fint och vitt kött med en söt och lite nötaktig smak som påminner lite om hummer. Blir allra bäst grillad eller halstrad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Grillad marulk med varm bönsallad.
Grillad marulk med varm bönsallad.

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

4 portionsbitar marulk

smör

1 rödlök

1 näve sockerärter

1 burk röda bönor

1 burk kikärter

1 burk majs

olivolja

salt och svartpeppar

balsamvinäger

rödbetsskott (till garnering)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Fräs fisken snabbt i stekpanna på spisen, helst i smör (det ger snyggare färg än olja). Ställ in stekpannan i ugnen i 6–8 minuter. Strimla lök och sockerärter under tiden. Öppna burkarna och låt röda bönor, kikärter och majs rinna av. Fräs lök och bönor ett par minuter i olivolja. Krydda med salt och peppar, droppa över en aning balsamvinäger. Lägg i sockerärter och vänd runt. Lägg upp den varma bönröran tillsammans med rödbetsskotten. Toppa med fisken som du kryddar rejält med ny grovmald svartpeppar och flingsalt. Har du en riktigt god olivolja, kan ett par extra droppar på fisk och sallad höja smaken ytterligare!

Annons