Grillad marulk med varm bönsallad
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
4 portionsbitar marulk
smör
1 rödlök
1 näve sockerärter
1 burk röda bönor
1 burk kikärter
1 burk majs
olivolja
salt och svartpeppar
balsamvinäger
rödbetsskott (till garnering)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Fräs fisken snabbt i stekpanna på spisen, helst i smör (det ger snyggare färg än olja). Ställ in stekpannan i ugnen i 6–8 minuter. Strimla lök och sockerärter under tiden. Öppna burkarna och låt röda bönor, kikärter och majs rinna av. Fräs lök och bönor ett par minuter i olivolja. Krydda med salt och peppar, droppa över en aning balsamvinäger. Lägg i sockerärter och vänd runt. Lägg upp den varma bönröran tillsammans med rödbetsskotten. Toppa med fisken som du kryddar rejält med ny grovmald svartpeppar och flingsalt. Har du en riktigt god olivolja, kan ett par extra droppar på fisk och sallad höja smaken ytterligare!