Grillad minutfilé med sallad på majs och broccoli
16 jul, 2016
AvRedaktionen
Minutfilé är en utbankad kycklingfilé, vilket både gör att den är snabbare att tillaga och att den blir saftigare och mörare. Lägg den gärna på grillen och servera med en sallad på majs, broccoli och salvia.
Annons
4 pers
Tid: ca 30-40 min
Du behöver:
4 BBQ minutfilé Classic (Kronfågel)
2 majskolvar (råa)
2 broccoli
10 cocktailtomater
1 kruka salvia, grovhackad
3 dl kokt bulgur eller alt quinoa
2 msk äppelcidervinäger
4 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här:
- Skär av majsen från kolvarna och rosta i en panna eller grilla hela majsen och skär av kornen efteråt.
- Skär av buketterna på broccolin och skala och skiva stjälken tunt. Koka ca 1 min i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skär tomaterna i klyftor.
- Blanda majs, tomater och broccoli med bulgur.
- Vänd i vinäger, olja salt och peppar. Avsluta med salvia.
- Grilla filéerna och kolla gärna med en termometer. Ska vara 70° i kärntemperatur.
Recept och foto: Kronfågel
Annons