Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad minutfilé med sallad på majs och broccoli

16 jul, 2016
AvRedaktionen
Grillad minutfilé med sallad på majs och broccoli.
Minutfilé är en utbankad kycklingfilé, vilket både gör att den är snabbare att tillaga och att den blir saftigare och mörare. Lägg den gärna på grillen och servera med en sallad på majs, broccoli och salvia.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 pers

Tid: ca 30-40 min

Du behöver:

4 BBQ minutfilé Classic (Kronfågel)

2 majskolvar (råa)

2 broccoli

10 cocktailtomater

1 kruka salvia, grovhackad

3 dl kokt bulgur eller alt quinoa

2 msk äppelcidervinäger

4 msk olivolja

salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär av majsen från kolvarna och rosta i en panna eller grilla hela majsen och skär av kornen efteråt.
  2. Skär av buketterna på broccolin och skala och skiva stjälken tunt. Koka ca 1 min i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skär tomaterna i klyftor.
  3. Blanda majs, tomater och broccoli med bulgur.
  4. Vänd i vinäger, olja salt och peppar. Avsluta med salvia.
  5. Grilla filéerna och kolla gärna med en termometer. Ska vara 70° i kärntemperatur.
Grillad minutfilé med sallad på majs och broccoli.
Grillad minutfilé med sallad på majs och broccoli.

Recept och foto: Kronfågel

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons