Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad minutstek med varm bönsallad

17 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
EMV802 10minuterÌÐE.indd

Grillad minutstek med varm bönsallad

2 personer

Tid: 10 minuter

Alla sorters bönor får tummen upp av GI- ”polisen” och de hjälper dessutom till att sänka den glykemiska kurvan för rätten som helhet. Man kan använda broccolibitar i stället för bönor om man vill.

150 g brytbönor

350 g biffstek

olivolja

150 g körsbärstomater (halverade)

dressing:

1/2 tsk dijonsenap

1 msk balsamvinäger

2 msk olivolja

1 schalottenlök (finhackad)

Lägg bönorna i kokande lättsaltat vatten

Lägg bönorna i kokande lättsaltat vatten i 4–5 minuter. Hetta under tiden upp en grillpanna ordentligt. Skär köttet i 4 bitar, lägg det mellan plastfolie och banka ut det till 1 cm tjocklek. Pensla köttet med olja, krydda och grilla i 1 minut per sida. Lägg åt sidan. Vispa ihop dressingen. Låt bönorna rinna av, blanda dem med körsbärstomater och dressing och servera till steken.

 

Annons