Grillad minutstek med varm bönsallad
Grillad minutstek med varm bönsallad
2 personer
Tid: 10 minuter
Alla sorters bönor får tummen upp av GI- ”polisen” och de hjälper dessutom till att sänka den glykemiska kurvan för rätten som helhet. Man kan använda broccolibitar i stället för bönor om man vill.
150 g brytbönor
350 g biffstek
olivolja
150 g körsbärstomater (halverade)
dressing:
1/2 tsk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 schalottenlök (finhackad)
Lägg bönorna i kokande lättsaltat vatten
Lägg bönorna i kokande lättsaltat vatten i 4–5 minuter. Hetta under tiden upp en grillpanna ordentligt. Skär köttet i 4 bitar, lägg det mellan plastfolie och banka ut det till 1 cm tjocklek. Pensla köttet med olja, krydda och grilla i 1 minut per sida. Lägg åt sidan. Vispa ihop dressingen. Låt bönorna rinna av, blanda dem med körsbärstomater och dressing och servera till steken.