Grillad persikatrifle med mascarpone och kola
14 apr, 2023
AvAnna Wendt
Är grillen framme så ska allt grillas – även desserten! Avsluta med en grillad persikatrifle med mascarpone och kola.
Annons
Grillad persikatrifle med mascarpone och kola
Den svedda persikan lyfter desserten till oanade höjder.
4–6 portioner
Annons
Du behöver:
4 färska persikor
125 g mascarpone
1 dl vispgrädde
Ca 1 dl kolasås
Ca 1 dl rostad kokos
1/2–1 lime, rivet skal
Gör så här:
- Vispa mascarpone och grädde till en fluffig konsistens och ställ kallt. Dela persikorna på mitten och ta ut kärnan. Grilla dem på snittytan tills de fått färg, lyft upp och lägg dem på ett fat. Skeda över lite sockerlag och låt stå och dra en stund.
- Dela persikorna i mindre bitar och varva dem med mascarponekrämen, kolasås, rostad kokos och rivet limeskal i portionsglas. Servera med detsamma.
Foto: Lisa Björner
Annons