Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad persikatrifle med mascarpone och kola

14 apr, 2023
AvAnna Wendt
Recept på grillad persikatrifle med mascarpone och kola
Är grillen framme så ska allt grillas – även desserten! Avsluta med en grillad persikatrifle med mascarpone och kola.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Grillad persikatrifle med mascarpone och kola

Den svedda persikan lyfter desserten till oanade höjder.

Grillad persikatrifle med mascarpone och kola är det perfekta avslutet på grillkvällen

4–6 portioner

Annons

Du behöver:

4 färska persikor
125 g mascarpone
1 dl vispgrädde
Ca 1 dl kolasås
Ca 1 dl rostad kokos
1/2–1 lime, rivet skal

Gör så här:

  1. Vispa mascarpone och grädde till en fluffig konsistens och ställ kallt. Dela persikorna på mitten och ta ut kärnan. Grilla dem på snittytan tills de fått färg, lyft upp och lägg dem på ett fat. Skeda över lite sockerlag och låt stå och dra en stund.
  2. Dela persikorna i mindre bitar och varva dem med mascarponekrämen, kolasås, rostad kokos och rivet limeskal i portionsglas. Servera med detsamma.

Foto: Lisa Björner

Annons