Grillad pizza med bacon, chili och sparrisbroccoli
27 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Hemmagjord pizza är något av det godaste du kan äta och att lyckas med pizza på grillen är inte heller speciellt svårt. Testa vår grillade pizza med bacon, chili och sparrisbroccoli. Så god!
Annons
så får du till den perfekta Grillade pizzan
Har du väl börjat testa grillad pizza kommer du inte kunna sluta!
Tips! Använd en pizzasten på grillen för en extra krispig botten.
4 portioner
Du behöver:
2 förpackningar färdig pizzadeg
100 g mascarpone
Salt och nymalen svartpeppar
200 g bacon
300 g sparrisbroccoli
2 msk olivolja
1 citron
60 g kapris
1 tsk chiliflagor
Till servering:
25 g parmesan
1 kruka basilika
Gör så här:
- Tänd grillen och låt en eller två pizzastenar (beroende på storlek på din grill) för grill bli varma på gallret. Rulla ut pizzadegarna på var sitt mjölat bakplåtspappersark och bred på mascarpone i ett jämnt lager. Krydda med salt och peppar. Fördela baconskivor på pizzan. Skölj och skär sparrisbroccoli på hälften på längden. Vänd dem i olja och salt och lägg på pizzan. Riv över citronskal och strö över chiliflagor och kapris på pizzan.
- För över pizzorna till den varma pizzastenen och grilla under lock på indirekt värme i cirka 15 minuter tills de är knapriga. Har du inte plats att grilla två, grillar du pizzorna i omgångar. Strö färsk basilika och hyvlad parmesan över pizzorna och servera.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons