Grillad polenta med pestodressing
4 personer
Tid: ca 35 minuter + 30 minuter i kylen
Du behöver:
2 dl polenta
8 1/2 dl kycklingbuljong
30 g smör
20 g finriven
parmesan
peppar olivolja (till pensling)
pesto
pinjenötter
Gör så här:
Tillsätt polentan i den varma buljongen under vispning och fortsätt koka under ständig omrörning i ca 10–20 minuter eller tills den tjocknat. Ta bort från plattan, tillsätt smör, parmesan, peppar och blanda.
Smöra en 20 x 30 centimeter stor form och klä den med bakplåtspapper. Häll ner polentan i formen, tryck till och plasta och ställ in formen i kylen cirka 30 minuter. (Eller över natten om du förbereder den dagen innan.) Dela polentan i 6–8 bitar.
Pensla bitarna med olja och grilla dem 5–6 minuter på varje sida eller tills de är gyllene. Ringla över lite pesto. Rosta pinjenötterna i en torr panna, strö över pinjenötterna och servera.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner