Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad polenta med pestodressing

28 aug, 2013
AvRedaktionen
Spännande tillbehör som passar till de flesta av sommarens grillrätter! Går dessutom utmärkt att förbereda dagen innan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: ca 35 minuter + 30 minuter i kylen

Du behöver:

2 dl polenta

8 1/2 dl kycklingbuljong

30 g smör

20 g finriven

parmesan

peppar olivolja (till pensling)

pesto

pinjenötter

Gör så här:

Tillsätt polentan i den varma buljongen under vispning och fortsätt koka under ständig omrörning i ca 10–20 minuter eller tills den tjocknat. Ta bort från plattan, tillsätt smör, parmesan, peppar och blanda.

Smöra en 20 x 30 centimeter stor form och klä den med bakplåtspapper. Häll ner polentan i formen, tryck till och plasta och ställ in formen i kylen cirka 30 minuter. (Eller över natten om du förbereder den dagen innan.) Dela polentan i 6–8 bitar.

Pensla bitarna med olja och grilla dem 5–6 minuter på varje sida eller tills de är gyllene. Ringla över lite pesto. Rosta pinjenötterna i en torr panna, strö över pinjenötterna och servera.

Av: Anna Wendt

Foto: Lisa Björner

Annons