Grillad ryggbiff och primörer med brynt hasselnötssmör
02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
För köttälskaren är det en ryggbiff som ska läggas på grillen! Servera med vit och grön sparris, späda morötter som toppas med brynt hasselnötssmör. Har du hört om något godare?
Annons
Grillad ryggbiff och primörer med brynt hasselnötssmör
Servera det grillade köttet med ljuvligt doftande brynt hasselnötssmör.
4 portioner
Du behöver:
4 ryggbiffar
Salt och nymalen svartpeppar
Smör och olivolja till stekning
Grönsaker med brynt smör:
12 vita sparrisar
2 buntar grön sparris
100 g smör
6 späda morötter
65 g hasselnötter
Garnering:
1 näve körvel
Flingsalt
Till servering:
Kokt potatis
Gör så här:
- Torka biffarna torra. Krydda med salt och peppar och bryn dem i en blandning av smör och olja. Stek sedan på medelvärme i 2–3 minuter på varje sida. Alternativt grilla dem.
- Lägg bägge sorterna sparris i kallt vatten i 10 minuter. Bryt av och kasta de nedersta träiga ändarna. Skala de vita från huvudet och ner. Lägg dem i en kastrull med kokande vatten smaksatt med en sked smör och lite salt.
- Koka i 5–7 minuter. Låt halverade morötter och gröna sparrisar koka med de sista 2 minuterna. Smält resten av smöret på medelvärme, vispa tills smöret blir gyllene i färgen och börjar dofta nötaktigt.
- Tillsätt hackade hasselnötter och låt smöret stå och dra på låg värme i 2–3 minuter. Servera köttet med sparris och brynt hasselnötssmör. Strö körvel och flingsalt över och servera gärna med kokt potatis till.
Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft
Annons