Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad salmalax provencale

01 sep, 2013
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Grillad salmalax provencale.
Grillad salmalax provencale.

Du behöver:

600 g salmalax

8 små potatisar

1 gul lök

8 vitlöksklyftor

1/2 ask cocktailtomater

1 knippe persilja

4 msk olivolja

2 msk balsamicokräm

salt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen, skala och klyfta löken. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Rosta i ugnen i 20 minuter. Tillsätt vitlöken efter fem minuter. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå grönsakerna de sista fem minuterna.

Skär laxen i fyra bitar. Vänd den i olivolja och krydda med salt och svartpeppar.

Grilla laxen i grillpanna i 30 sekunder på varje sida. Den bör ha en rå kärna inuti för bästa smak. Lägg upp grönsaker och lax på tallrikar, strö grovhackad persilja över. Ringla över lite olivolja och balscamicokräm.

Annons