Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad souvlaki med bakad aubergine

25 jun, 2019
AvRedaktionen
Grillad souvlaki med bakad aubergine.
Sagolikt souvlaki-spett och bakad aubergine – för gott för att inte testas! Tips: Det blir mer za'atar än vad som behövs till receptet, spara i lufttät burk till andra grillmiddagar eller att toppa hummus med.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 portioner

Du behöver:

300 g fläskfilé

1 aubergine

Za’atar:

4 tsk sumak

1 msk sesamfrö

1 1/2 msk timjan

3 tsk oregano

1 tsk spiskummin

Marinad:

1 tsk olivolja

1 tsk citronsaft

1 tsk rivet citronskal

2 lagerblad

1 tsk oregano

Yoghurtdressing:

75 g grekisk yoghurt

1 tsk tahini

2 tsk citronsaft

1 tsk rivet citronskal

1 tsk za’atar

1 msk hackad mynta

salt och svartpeppar

Till servering:

mynta

50 g granatäppelkärnor

Gör så här:

  1. Blanda kryddorna till za’atar-blandningen.
  2. Skär köttet i skivor och vänd dem i en marinad av olivolja, citronsaft, -skal, krossade lagerblad och oregano och låt dra i 15 minuter.
  3. Halvera auberginen på längden, pensla snittytan med lite olja och baka den mjuk i ugnen på 180° i cirka 30 minuter.
  4. Rör ihop en dressing med yoghurt, tahini, citronsaft, -skal, za’atar och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla spetten cirka 3 minuter på varje sida.
  6. Ringla dressingen över auberginen, toppa med granatäpple och lite extra mynta.
Grillad souvlaki med bakad aubergine.
Grillad souvlaki med bakad aubergine.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons