Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad sparris med hackat ägg och brynt smör

23 mar, 2016
AvRedaktionen
Grillad sparris med hackat ägg och brynt smör.
Sparris är ett gott tillbehör och perfekt på buffébordet. Grilla den gärna och strö över hackat ägg, ansjovis och rostad kavring. Brynt smör med nötaktig ton sätter härlig smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

2 skivor kavring

2 hårdkokta ägg

ca 30 g ansjovis

50 g smör

20 färska gröna sparrisar

1 msk olivolja

flingsalt och nymalen peppar

Gör så här:

Värm ugnen till 150°. Bryt kavringen i mindre bitar. Rosta brödet i ugnen i ca 10 minuter. Rör om då och då. Låt svalna och smula i mindre bitar.

Skala och hacka äggen. Hacka ansjovis. Smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret bryns jämnt. När smöret blir ljusbrunt och har en nötaktig doft, ta bort kastrullen från värmen.

Pensla en grillpanna med olivolja, grilla sparrisen i 5–10 minuter beroende på tjocklek. De ska vara lite mjuka men fortfarande ha lite tuggmotstånd. Lägg upp på tallrikar och strö över ansjovis, ägg och brödsmulor. Ringla över det brynta smöret. Strö över flingsalt och svartpeppar. Servera genast.

Grillad sparris med hackat ägg, ansjovis, rostad kavring och brynt smör.
Grillad sparris med hackat ägg, ansjovis, rostad kavring och brynt smör.

Av: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Foto: Stefan Wettainen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons